Nógrád vármegyei foglalkoztatási paktum Plusz

Nógrád Vármegye Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Nógrád vármegyei foglalkoztatási paktum Plusz projekt megvalósítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 3,204 milliárd forintból.

Nógrád Vármegye Önkormányzata által vezetett konzorcium 2022. januárjában pályázatot nyújtott be a „TOP_Plusz-3.1.1-21 Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” pályázat konstrukció keretében a korábbi megyei foglalkoztatási paktumok folytatásának támogatására. A projekt megvalósulásának helyszíne Nógrád vármegye egész területe.

A támogatást igénylő konzorcium tagjai:

  • Nógrád Vármegyei Önkormányzat (vezető, támogatást igénylő)
  • Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (konzorciumi tag)
  • Nógrád Vármegyei Kormányhivatal (konzorciumi tag)

A pályázat tárgyát képező foglalkoztatási paktum keretében döntően képzési és foglalkoztatást elősegítő tevékenységek (főtevékenységek) valósulnak meg, ideértve a programba történő bevonás és a programban maradás elősegítését is. A konzorcium tagjai mellett további szereplők, stakeholderek is együttműködnek a paktum céljainak megvalósulása, a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelése érdekében, amelyet befektetésösztönzés és egyéb gazdaságfejlesztési akciók is elősegítenek.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, a TOP_Plusz-3.1.1-21 Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések című Felhívásból valósul meg. Nógrád Vármegye Önkormányzata, mint Kedvezményezett 3,204 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Nógrád vármegyei foglalkoztatási paktum Plusz” című, TOP_PLUSZ-3.1.1-21-NG1-2022-00001 azonosító számú pályázathoz, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2028.február 29.

További információ kérhető:
Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
06-32-421-400
ugynokseg{kukac}neograd.hu