M2 paktum

„M2 VONZÁSTÉRSÉG” HELYI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00001

2016 augusztusában a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium pályázatot nyújtott be a TOP-5.1.2-15-NG1 „Helyi foglalkoztatási együttműködések” pályázati konstrukció keretében helyi foglalkoztatási paktum kialakításának és megvalósításának támogatására.

A pályázó konzorcium további tagjai: Balassagyarmat Város Önkormányzata, Nézsa Község Önkormányzata és a Nógrád Megyei Kormányhivatal. A projekt megvalósításához a konzorciumi partnerek 1,005 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el 100%-os támogatási intenzitás mellett, melyből a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség projektrésze 59.145.450 Ft. A teljes támogatás legalább 70%-át munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kellett költeni 2022. végéig.

A foglalkoztatási paktum feladata volt, hogy a helyi foglalkoztatási stratégiában lefektetett célok elérése érdekében erősítse a csatlakozó szervezetek foglalkoztatást segítő együttműködését, társadalmi szerepvállalását. Összehangolta a munkaerőpiaci keresletet és kínálatot, megtalálta a megoldást a fejlődő mikro-, kis és középvállalkozások munkaerő igényeinek rugalmas kielégítésére, illetve támogatta a hátrányos helyzetű célcsoportokat annak érdekében, hogy hosszú távra megélhetést biztosító munkát tudjanak találni. Csatlakozhattak hozzá mindazon Balassagyarmati és Rétsági Járásban működő szervezetek, amelyek egyetértettek a fenti célokkal, és együttműködésükkel támogatni kívánták azok elérését.

Az „M2 Vonzástérség” helyi foglalkoztatási paktum munkaadói partnerkörébe elsősorban a térségben működő mikro-, kis és középvállalkozások tartoztak. A foglalkoztatási paktum képzési, mentorálási és foglalkoztatási programjai a munkaadók Paktumirodához bejelentett igényei alapján indultak. A nyújtott támogatások lehettek képzési és foglalkoztatási jellegűek: foglalkoztatást elősegítő képzések, elhelyezkedést segítő bértámogatás, bérköltség és mobilitási támogatások, állásközvetítés, munkaerő-piaci szolgáltatások, önfoglalkoztatóvá válás támogatása, valamint a munkába járáshoz és a munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó utazási költségek támogatása. A konzorcium a projekt időtartama alatt 651 hátrányos helyzetű személy elhelyezkedését kívánta elősegíteni.

A paktumhoz - a konzorciumi tagokon túl - több mint húsz szervezet csatlakozott, melyek között vállalkozások, képzőintézmények, civil szervezetek, kamarák voltak. 2022.12.15-én megrendezésre került a projektzáró rendezvény. A projekt tényleges megvalósítási ideje: 2016.12.01-2022.12.31.

Bővebb információ:
06-32-421-400
Paktumiroda: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.